Sevilla top 10

Sevilla top 10 / handige tips / hop-on hop-off bus

 home handige tips links cookiebeleidcontact 

Real Alcázar

Plaza de Espana

Santa Cruz

eten & drinken

flamenco

bezienswaardigheden

kathedraal

winkelen

Itálica

musea

 
TIP: reserveer je tickets vooraf
 
TIP: Sevilla voordeelkaarten
 
TIP: fietstochten in Sevilla
 
meer handige Sevilla tips

SEVILLA HOP ON HOP OFF BUS

De leukste en gemakkelijkste manier om Sevilla te ontdekken is door middel van een zogenaamde hop-on hop-off bus. Dit zijn toeristenbussen die langs een speciale route rijden waarbij er vooral langs en naar attracties en bezienswaardigheden gereden wordt. Langs de route kun je onbeperkt in- en uitstappen gedurende de geldigheid van je ticket. De uitstapplekken zijn altijd bij toeristische bezienswaardigheden, monumenten, musea of attracties. Soms moet je nog een klein stukje lopen. Het grote voordeel is dat je niet teveel na hoeft te denken hoe je ergens met het reguliere openbare vervoer komt. De route is optimaal voor wie een stedentrip naar Sevilla maakt.

De bus
In Sevilla wordt gereden met open dubbeldekkerbussen. Je kunt er dus voor kiezen om binnen te zitten op het onderste dek of om vanaf het open bovenste dek een optimaal uitzicht te hebben op alles wat er onderweg te zien is. Als je op het bovendek zit moet je er wel rekening mee houden dat de zon sterk kan zijn in Sevilla en dat het insmeren met een antizonnebrandmiddel zeker aan te raden is. Het onderste dek kan in de winter verwarmd en in de zomer gekoeld worden.
In de bus kun je via de gratis audiogids luisteren naar informatie over Sevilla en de plekken waar je langs rijdt. Deze audiogids is in verschillende talen beschikbaar, waaronder in het Engels. De hoofdtelefoons zijn inbegrepen in de prijs.

Je kunt je kaarten voor de Sevilla hop-on-hop-off-bus hier met korting reserveren

Sevilla bezienswaardigheden Sevilla voor beginners Sevilla in één dag bijzondere plaatsen in Sevilla Sevilla tips